Разкодиране на швейцарската елегантност: Swiss Made или Made in Switzerland

Разкодиране на швейцарската елегантност: Swiss Made или Made in Switzerland
23 ноември 2023

В света на часовникарството и фините бижута Швейцария е синоним на прецизност, лукс и елегантност. Не е чудно, че произведените в Швейцария часовници са много търсени от ценителите по целия свят. Забелязвали ли сте обаче, че на някои етикети пише “Swiss Made”, а на други “Made in Switzerland”? 

 

Преди да се запознаем със семейство Mouche, аз си признавам, че не бях обръщала внимание – всички са направени в Швейцария, нали така? Ами, не точно.  Нека се потопим в очарователния свят на майсторството и традицията, за да видим разликата.

 

Swiss Made: знак за отлично качество

Представете си живописна швейцарска часовникарска работилница, сгушена в сърцето на планината Юра, точно като тази, която семейството на Андре и Грация Муш отварят през 1961, където занаятчиите педантично изработват часовници и бижута. Те са нещо повече от аксесоари – те са произведения на изкуството, защото именно тук се случва магията "Swiss Made". Когато видите етикета „Swiss Made“ върху дамски часовник или бижу, пред вас стои  уверение за отлично качество, усъвършенствано векове наред. За да спечели тази престижна титла , продуктът трябва да отговаря на строги критерии:

 

❤️ Швейцарски механизъм: Сърцето на един часовник е неговият механизъм, а "Swiss made" часовникът трябва да съдържа швейцарски механизъм. Така подсигуряваме неговата прецизност и надеждност.

 

⚙️ Най-малко 60% от стойността да е от Швейцария: По-голямата част от компонентите на часовника, включително корпуса, циферблата и стрелките, трябва да бъдат произведени в Швейцария – така се гарантира, че същността на швейцарското многовековно майсторство е съхранено.

 

Окончателно сглобяване в Швейцария: Часовникът трябва да премине окончателното си сглобяване и контрол на качеството в Швейцария. Тук говорим за стандарти. Високи стандарти Толкова високи, че часовниците с щампа "Swiss Made" са се превърнали в синоним на съвършенство.

 

Когато инвестирате в Swiss Made дамски часовник, вие не просто притежавате аксесоар, вие възприемате вековни традиции, иновации и несравнимо майсторство. 

 

Made in Switzerland: въпрос на произход

А какво остана за "Made in Switzerland"? За измама ли говорим тук? Не. Този етикет означава, че даден продукт е сглобен в Швейцария, но не гарантира непременно същото ниво на швейцарско майсторство като "Swiss Made". Въпреки че продуктът може да притежава високо качество и прецизност, той може да включва компоненти или механизми, произведени в други по-бюджетни държави и само да е сглобен в Швейцария. "Made is Switzerland" като етикет не изисква конкретен праг за швейцарско съдържание, за разлика от строгите критерии „Swiss Made“.

 

По същество продуктите „Made in Switzerland“ са връзка със зашеметяващите пейзажи и богатото наследство на Швейцария, но те може да не отразяват същия ангажимент към швейцарското майсторство, качество и надеждност като техните „Swiss Made“ конкуренти.

 

Вашето швейцарско съкровище

В света на швейцарския лукс, изборът между „Swiss Made“ и „Made in Switzerland“ в крайна сметка се свежда до предпочитания и приоритети. 

 

С дамските часовници Andre Mouche, които ви предлагаме на сайта на бутик Cristimi, вярваме, че решаваме по категоричен начин дилемата за вас - те са 100% Swiss Made. Там в далечна Юра от потомците на семейство Муш, които съхраняват и страстно защитават традициите и качеството на швейцарското часовникарско изкуство. Освен този категоричен етикет за качество, часовниците Andre Mouche имат уникални дизайни, за да откриете швейцарското съкровище, което истински резонира с вашия уникален стил и индивидуалност.

 

Разгледай колекцията дамски часовници Andre Mouche тук.

24 април 2023
Цветовете на 2023

С навлизането в 2023 г. светът на модата отново се трансформира, внасяйки свежи нови цветове и тенденции в света на бижутата и облеклото. 2023 г. е свързана с приемането на смели и ярки цветове, с акцент върху устойчивостта и екологичността. Ето модните цветови палитри, които ще са актуални в бижутата и дрехите през 2023 г.

прочети още
28 март 2023
Магията на австрийски кристали

Австрийските кристали са високо ценени заради изключителното си качество и красота и имат богата история. Едни от най-ценните кристали се произвеждат в алпийския регион Тирол, Австрия, където уникалната природна среда и вековната традиция на майсторство се съчетават, за да създадат едни от най-търсените кристали в света.

прочети още